Asset Publisher Asset Publisher

Back

„Leśne smaki w Wielkopolsce”

„Leśne smaki w Wielkopolsce”

„Leśne smaki w Wielkopolsce” – czyli pyszne podsumowanie minionych weekendów

W ostatnim czasie Nadleśnictwo Antonin uczestniczyło w rożnych projektach  edukacyjnych podczas których można było degustować się produktami marki „Dobre z lasu”.

2 października bieżacego roku nasze stoisko edukacyjne można było odwiedzić podczas 9 edycji „Święta Grzyba Leśnego” w Niwkach Książecych. Oprócz tradycyjnych ciekawostek leśnych można było skosztować wspaniałych darów z lasu. Degustacja leśnych lemoniad, zdrowych soków z brzozy czy pokrzywy, ciepłych naparów i leśnych herbatek oraz pysznych kabanosów z dziczyzny przyciągnęła spore grono zainteresowanych osób.

Fotografia przedstawia kącik degustacyjny produktów "Dobre z lasu"

Największym zainteresowaniem wśród produktów „Dobre z lasu” cieszyła się kawa z żołędzi oraz herbatka „bomba witaminowa”. Kabanosy z jelenia czy z dzika również nie miały sobie równych. Grzybiarze po kilku godzinnym spacerze w poszukiwaniu darów lasu chętnie korzystali z zaproponowanej przez nasze stoisko degustacji.

Fotografia przedstawia degustację produktów "Dobre z lasu"

Z kolei 8 października bieżącego roku odbył się  „Leśny Piknik Rodzinny” organizowany przez Regionalną Dyrekcję Lasów Państwowych w Poznaniu. Tam prócz stoisk edukacyjnych nadleśnictw oraz innych instutucji znalazło się  stoisko kulinarne Polskiego Związku Łowieckiego oraz stoisko marki „Dobre z lasu”. Prócz myśliwskich wędlin można było spróbować iście leśnych burgerów czy jesiennej zupy grzybowej.

Ale to nie wszystko. Przed nami „Hubertus Wielkopolski 2022” . Wszystkich chętnych do skosztowania leśnych smakołyków "Dobre z lasu" zapraszamy w najbliższy weekend (15-16 października) do Jarocina.